Tilbake til alle arrangementer

Yogaretreat på fjellet i høstferien


  • Jønnhalt gjesteseter 116 Kjønnås Hytteomr. Oppland, 2632 Norge (kart)

Yogaretreat på fjellet i høstferien

En uke med klassisk yoga, meditasjon og avspenning i sprakende vakker høstnatur på Venabygdsfjellet, høyt løftet over Guldbrandsdalen, i forporten til Rondane. Du vil få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

2 dager er satt av til å være i stillhet -dette er en mye brukt praksis innen yoga og meditasjon for å kunne fordype seg mer, letter kunne observere sinnet og få mer ro. Gandhi mente dette var så bra at han praktiserte stillhet en dag i uka og sa det var den mest produktive dagen hans og da han var mest uthvilt!

Kurset passer deg som er interessert i å fordype deg i den klassiske yogaen. Du kan være ny, men det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før. 

thomas-bjornstad-y9od-cNI03A-unsplash mann i solhøst ved vann.jpg

Stedet

Jønnhalt gjesteseter er et gammelt setertun med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Du kan bo i enkeltrom eller dobbeltrom med eget bad. Reiser du sammen med noen, eller du er fullvaksinert/ beskyttet kan du bestille dobbeltrom.

Er man et par får man dobbeltseng. Er man venner vil sengene være adskilt av en skillevegg / plate som står mellom sengene slik at man får hvert sitt private område eller en kan bruke hemsen (det er en bratt stige og lavt under taket på hemsen). Det finnes også trippelrom der en av sengeplassene er på hems. Pris for trippelrom er den samme som for dobbeltrom. Gi oss beskjed om det er aktuelt.

Vedfyrt badstue

Badstuen er varm kl 13.00 - 16.00 ankomstdagen og for de som ønsker det kan du starte yogaferien med å svette fra deg hverdagen. Annen hver dag fyrer vi opp i badstuen og det gir en fin motpart til årstidens mørkere og kaldere dager og myker opp ledd og muskler til yogaen.

Karmayoga

Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. Du vil utføre oppgaver som å rengjøre yogarommet, ta oppvasken, kutte grønnsaker til måltider, fyre badstuen og annet. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Karmayogaen organiseres slik at du kan jobbe trygt med god avstand i henhold til smittevernsreglene.

Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen , men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver senere på dagen. Karmayogaen organiseres den første kvelden slik at du har oversikt over dine oppgaver for hele uka.

En daglig rytme

07.30 - 09.00 Klassisk fysisk morgen yoga, pusteøvelser og konsentrasjon/meditasjon
09.00 - 10.00 Frokost, lage matpakke og fylle termos
10.00 - 11.00 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00-16.30 Fritid og lunsj
11.00-11.45 Ekstra lang og god Yoga Nidra- dybdeavspenning to av dagene for de som ønsker
16.30 - 18.00 Klassisk rolig ettermiddagsyoga, pusteøvelser, meditasjon og avspenning.
18.15 - 19.00 Middag
19.15 - ca 20.15 Kveldsprogram med kirtan-mantrasang og samtale to av kveldene

Yogaen og dine yogalærere

Vi praktiserer helhetlig yoga med pust, avspenning, konsentrasjon og meditasjon i tillegg til fysiske yogaøvelser som både styrker og tøyer ut. Du vil jobbe med balanse både på et indre og ytre plan. Kurset er tenkt som en fordypning for deg som har praktisert noe yoga fra før. Kristiane og Astri er dine yogalærere på kurset. De har begge en grundig og helhetlig utdanning på 670 timer fra Yggdrasil yogaskole og har erfaring med å kunne tilpasse den klassiske yogaen til den enkelte. De bruker tid på justeringer ved behov og er opptatt av å kunne finne alternative stillinger der en møter utfordringer i praksisen. Vi vil sette av tid til hvilende yoga og lengre yogastrekk som i yin yoga på noen ettermiddagsklasser.

astri-profil.jpg

Astri Oline Norgren

Astri begynte med yoga da hun var 37 år, 111 kilo, hadde ME og røykte.

Ingen trenger å være engstelige for om de er i for dårlig form til å komme på yoga hos meg, ler Astri. Hun vet hva det vil si å ha kroppen som oppussingsprosjekt.

Hun er tålmodig og raus, og aksepterer alle som de er. Hun har lang pedagogisk erfaring og er flink til å lære fra seg.

Astri har fullført yogalærerutdanningen ved Yggdrasil Yogaskole i Oslo.

Astri er glad i friluftsliv og synes det er fantastisk med natur og yoga sammen.


Yoga er allikevel aller viktigst – for den gir meg roen som gir meg mulighet til å leve livet mitt slik jeg vil det, sier hun.

Kris_foto.jpg

Kristiane Brudevoll

har et mildt og fint vesen. Hun har et naturlig nærvær som lang yogapraksis får til å skinne.

Hun har fullført yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole som går over 3 år og tilsvarer 663 timer. Hun har i tillegg fordypet seg i klassisk yoga og meditasjon gjennom flere opphold i ashram. Kristiane har lang erfaring med å undervise i yoga og meditasjon.

Hun er i tillegg en glad bhaktiyogi som med gitaren i fanget elsker å holde kirtan.

Gjennom sine ashramopphold har hun fått kreativ erfaring fra det vegetariske kjøkkenet, og hun sørger sammen med Oline for at vi får deilig grønn mat under oppholdet.

regnhimmel mot muen.jpg

Fjelltur

Å gå i fjellet og få brukt kroppen er en stor del av yogaretreaten på fjellet. Venabygdsfjellet har mange gode turveier og merkede stier for både korte og lengre turer. Det er også fint å sykle for deg som ønsker å ta med sykkel. Det blir lagt opp til felles turer flere av dagene, i både kortere og lengre format avhengig av hva gruppa ønsker.

Kyrkjegardsfjellet har nydelig utsikt inn over Rondane, og på veien ned er det mulig å bade i Gulltjønn. Turen tar en time hver vei om du er i allminnelig grei form, og kan også utvides for de som ønsker en lengre tur.

To til tre av dagene er det mulig å bli med på felles vandreturer på 2,5- 4 timers lengde. Ønsker gruppa det og det er vær til det , kjører vi opp på høyfjellet noen av dagene, for å få viddefølelsen og horisontlinjene. Her finnes også flere topper over 1000- meter. Den høyeste er Muen på 1424 moh,

En lengre dagstur unna Jønnhalt kan du oppleve fossene Myfallet med flere fall, og Dørfallet en foss som styrter i fritt fall ned innerst i et spennede juv. Disse turen kan gjøres på 5 timer ++ og er noe mer krevende. Du kan selvsagt også velge å gå tur i det vakre seterområdet eller kose deg med en god bok foran den åpne peisen.

Yogisk mat

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det, og vi tilrettelegger for allergi og matintoleranse, bare gi oss beskjed ved påmelding.

Vi serverer “verdens beste grøt” til frokost hver dag og setter frem forskjellig til å lage matpakke. Vi har saftig lokalbakt brød fra Hev Ringebu. Husk termos til å fylle med varm drikke eller suppe til lunsj.

Du vil disse dagene få inspirasjon til hvordan du kan lage mer grønn og yogisk mat hjemme. Har du en karmayogaøkt på kjøkkenet er du med å tilberede maten i fellesskap etter oppskrifter som er enkle og følge og med godt smittevern. Alle oppskrifter blir tilsendt etter kurset.

Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien.

Digital detox

Denne uken har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du denne uken er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerenes telefon, eller mail.

Koronatiltak

  • vi garanterer alle penger igjen om kurset blir avlyst pga korona

  • vi har kun 14 plasser på kurset

  • ekstra fokus på renhold og hygiene

  • dersom du velger dobbeltrom må du være fullvaksinert/ beskyttet, eller dele rom med en som fra før er din nærkontakt eller familie

  • dersom du har symptomer på forkjølelse/covid-19 rett før kurset må du ta en PCR-hurtigtest og vente med å komme inntil negativt testsvar foreligger

Ankomst

Jønnhalt ligger påVenabygsfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører opp  til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo og Trondheim er det 3,5 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4,5 timer.  Kos dere med turen, beregn god tid og tid til pauser. Ta gjerne en pause på HEV Ringebu med deilig bakst før dere legger høydemetrene unna siste biten.

Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Investering

Hele oppholdet koster 8800,- kr for all undervisning, mat, overnatting i enkeltrom og smittevernstillegg (pga begrenset plass på kurset). Om du kommer sammen med noen og dere kan dele rom er prisen totalt 8200,-.per person. Du betaler 2.000,- kr i depositum ved påmelding.

Restbeløpet deles i to der du får en faktura med forfall i august på 4.000,- kr og restbeløpet faktureres i september. Melder du deg på i september faktureres hele restbeløpet under ett.

Depositumet tilbakebetales ikke ved avmelding. Du må ha din egen gyldige reiseforsikring. Skulle du ikke kunne delta pga sykdom, vil du ikke få penger igjen av oss, men du kan få penger igjen fra forsikringen din.

Inkludert i prisen

  • all yogaundervisning (totalt 24 timer) med to fantastiske yogalærere

  • overnatting på Jønnhalt Gjestester, 6 netter

  • vedfyrt badstue (vi fyrer opp ca annen hver dag)

  • vegetarisk mat laget fra hjertet

  • digitalt hefte med yogisk mat og inspirasjon til mer grønt i hverdagen

Velkommen til en flott yogaretreat!

Tidligere arrangement: 20. juli
Stille yogaretrett på fjellet
Senere arrangement: 13. februar
Luksusferie Sol og Yoga på Gran Canaria