Tilbake til alle arrangementer

Yoga på fjellet i høstferien uke 40


  • Jønnhalt gjesteseter 116 Kjønnås Hytteomr. Oppland, 2632 Norge (kart)

Mandag 28. september kl. 16.00 -lørdag 3. oktober kl. 11.30

Fem dager med klassisk yoga, meditasjon og avspenning i sprakende vakker høstnatur på Venabygdsfjellet, høyt løftet over Guldbrandsdalen, i forporten til Rondane. Du vil få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

Kurset er tenkt som en introduksjon til reatreat og er en fordypelse for deg som har praktisert litt yoga og har interesse for å komme i bedre kontakt med deg selv. Du kan godt være ny, men det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før.  Både enslige, par og familier med ungdommer over 12 år som er interessert i yoga kan delta. Det blir mulighet for å gå på kortere eller lengre turer hver dag. To av dagene arrangerer vi felles tur.

I år er det maks 10 deltakerplasser, som er et av våre koronatiltak. Du kan lese mer om hva vi gjør for godt smittevern lenger ned.

Vi arrangerer også Stille yogaretreat samme sted i uke 41

DAGSPLAN
07.30- 08.45 Undervisning i fysisk yoga/asana og pusteøvelser/pranayama
09.00 - 09.45 Stor god Frokost. (Vi smører vår egen rause matpakke med brød, kalde yogiske retter, frukt, og nøtter og annet godt og fyller termosen med varm drikke. som kan nytes på tur eller hjemme på Jønnahaltsetra)
09.45 - 11.00 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00 - 12.15  Valgfri yogapraksis Yoga Nidra og selvstudier - Du blir guidet gjennom dybdeavspenningen Yoga Nidra. Sigrun og medhjelper og yogalærer på kurset Janaki-Natasha veksler på å undervise. Noen dager vil vi presentere deg for noen innspilte Yoga Nidraer. Etterpå får du tid til å føre din egen retreatdagbok mens du lytter til deilig musikk og eller gjør din egen yogaprasksis. (Du kan velge å stå over denne økten dersom du ønsker å dra avgårde på en lengre dagstur.)
12.30 - 16.30 Fritid. Turer. Badstuen fyres og er varm tirsdag og torsdag fra 14.00-16.00
16.30-17.45 Asana, Pranayama eller Meditasjon
18.00- 19.15. Middag
20.15 - 21.00 Badstuen fyres og er varm onsdag kveld . Kveldsprogram enkelte dager. Fredag blir det avslutningshygge i peisestuen.

Med forbehold om endringer.

YOGAEN
Sigrun har mer enn 10 års undervisningserfaring, og er kjent for å kunne tilpasse den klassiske yogaen til den enkelte. Jeg bruker tid på justeringer ved behov og er opptatt av å kunne finne alternative stillinger der en møter utfordringer i praksisen. Vi vil sette av tid til restorativ yoga og lengre yogastrekk som i yin yoga på noen ettermiddagsklasser.

JØNNHALT GJESTESETER

Stedet er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Du vil bo i enkeltrom med eget bad. Reiser du sammen med noen kan dere bestille dobbeltrom. Er man et par får man dobbeltseng. Er man venner vil sengene være adskilt av en skillevegg/ plate som står mellom sengene slik at man får hvert sitt private område. Det finnes også rom for familier eller nære venner der en eller to sengeplasser på hems. Ungdom nr 1 får 20% rabatt, og er du familie med to ungdommer er det 50% rabatt for ungdom nr. 2. Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen.

Vedfyrt badstue

To av dagene og en kveld fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned underveis i en fin stor badekulp oppdemt i fjellbekken rett ved.

Karmayoga

Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. Du vil utføre oppgaver som å rengjøre yogarommet, ta oppvasken, kutte grønnsaker til måltider, fyre badstuen og annet. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Karmayogaen organiseres slik at du kan jobbe trygt med god avstand i henhold til smittevernsreglene.

Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen , men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver senere på dagen. Karmayogaen organiseres den første kvelden slik at du har oversikt over dine oppgaver for hele uka.

Fjelltur

Venabygdsfjellet har mange gode turveier og merkede stier for både korte og lengre turer. Det er også fint å sykle for deg som ønsker å ta med sykkel. En av dagene er det mulig å bli med på felles vandretur. Alle dager har du anledning til å dra på kortere eller lengre turer. En av dagene er det mulig å være med på felles tur til Kyrkjegardsfjellet som har nydelig utsikt inn over Rondane, og på veien ned er det mulig å bade i Gulltjønn. Turen tar en time hver vei om du er i allminnelig grei form, og kan også utvides for de som ønsker en lengre tur. Et kort strekke er relativt bratt.Andre spennede turer som kan anbefales i området i er turen til Myfallet, en foss innerst i et spennede juv. Denne turen kan gjøres på 5 timer og er mer krevende, det går ned og opp og ned igjen, så har du knær eller hofter å ta hensyn til kan et alternativ være å ta bilen rundt til Venabu og gå derfra.

Maten

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. (Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det.) All mat er inkludert i prisen. Vi har egen kokk og har lagt gode planer for godt smittevern på kjøkkenet. Du som deltaker vil ha karmayogaoppgaver som å kutte grønnsaker og sette på oppvaskmaskin. Du vil også få en dag hvor du har ansvar for å forberede frokost . Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien.

Digital detox

Denne uken har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du denne uken er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerens telefon, eller mail.

KORONATILTAK

  • Vi garanterer alle penger igjen, dersom kurset blir avlyst pga korona

  • vi har kun 10 plasser for å kunne opprettholde 1 meter mellom hver person i yogarommet , samt sikre avstand under måltider og karmayoga

  • kommer du alene må du bestille enkeltrom

  • ekstra fokus på generelt renhold og hygiene

  • vi har ekstra fokus på smittevern under matlaging

  • vi har egen kokk/matmor

  • du medbringer din egen tynne yogamatte

  • tykke yogamatter, pledd og annet utstyr låner du, og beholder som ditt eget under hele oppholdet. Du vil ha din faste plass i yogarommet.

Ankomst

Jønnhalt ligger på Venabygdsfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører opp  til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo er det 3 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen og Trondheim 4 timer. Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig. Husk å opprettholde 1 meter avstand:)

Lærer

Yoga og meditasjonslærer på kurset er Sigrun Aaen Holst som driver Yogatid . Hun har mer enn 10 års undervisningerfaring, og en grundig utdannelse over 3,5 år. (1000-timer). Du kan lese mer om henne her.

Janaki-Natasha er vår matmor og kokk på Jønnhalt. Hun er yogalærer ved Yogatid, men har også vært kokk og kjøkkenmedarbeider i en årrekke. Hun er kjent for sin gode vegetarmat og har gjennom flere år laget mat på ulike yogaretreater i Norge. Hun vil også undervise enkelte yogaøkter under oppholdet. Les mer om Janaki her


PÅMELDING OG BETALING

Kurset koster totalt kr 7.900,- i enkeltrom inkludert kursavgift, opphold og mat, samt et smittevernstillegg på 900,-. Påmeldingen er bindende. Dersom du har daglig tett kontakt fra før med den du skal dele rom med kan dere bestille dobbeltrom: 7.400,- pr person. Rabatt for unge under 25 år 20%. Er dere en familie? Ungdom nr. 1 får 20% rabatt og ungdom nr. 2, 50% rabatt.

DEPOSITUM:  
Ved påmelding mottar du faktura på depositum kr. 2.500,-pr. person med 10 dagers forfall. Depositumet tilbakebetales ikke ved avmelding.
Ved påmelding etter 14. september 2020 faktureres hele kursbeløpet under ett.

SLUTTBETALING:
1. september sendes faktura på restbeløpet, kr 5. 400, (enkeltrom) med betalingsfrist 14. september 2020.

AVMELDING:

Depositumet og restbeløp tilbakebetales ikke ved avmelding. Må du melde deg av pga. sykdom vil din reiseforsikring dekke kursavgiften.

Har du spørsmål, eller er i tvil om kurset passer for deg?
Ta kontakt oss på sigrun@yogatid.no

Tidligere arrangement: 13. september
Yogaferie i Syd-Spania - kansellert pga covid19
Senere arrangement: 31. mars
Yoga påske på fjellet