Tilbake til alle arrangementer

Yoga påske på fjellet


  • Jønnhalt gjesteseter (kart)

Yoga påske på fjellet -ved foten av Rondane

6 dager i påskefjellet med likesinnede? Yoga, skiturer, god, mat, og badstue. Vinterlandskapet på Venabygsfjellet, innbyr til stillhet og hvile, gode samtaler og nye bekjentskaper.

Yoga to ganger og om dagen og godt med tid til skiturer, å lese bok eller strikke og kose seg foran den åpne peisen.

Kurset passer deg som er interessert i å fordype deg i den klassiske yogaen. Du kan være ny, men det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før. 

Maks 14 deltakere på kurset gjør det lett å bli kjent, sikrer at læreren kan se hver enkelt, og at det allikevel alltid er noen å gå tur med.

Yogalåven har varme i gulvet og 20 år med yogaenergi i veggene.

Yogalåven har varme i gulvet og 20 år med yogaenergi i veggene.

Klassisk Hatha yoga

Lærer på kurset er Ingrid Solholm som har 12 års erfaring med å undervise yoga og meditasjon. Hun er kjent for å kunne tilpasse den klassiske yogaen den enkelte, og bruker tid på justeringer ved behov og er opptatt av å kunne finne alternative stillinger der en møter utfordringer i praksisen.

Vi praktiserer helhetlig yoga med pust, avspenning, konsentrasjon og meditasjon i tillegg til fysiske yogaøvelser som både styrker og tøyer ut. Du vil jobbe med å balansere kropp og sinn både på et indre og ytre plan. Kurset er tenkt som en fordypning for deg som har praktisert noe yoga fra før.

Stedet

Jønnhalt gjestester er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven, har varme i gulvet, og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Du kan bo i enkeltrom eller dobbeltrom med eget bad.

Vi har kun 4 enkeltrom. Reiser du sammen med noen eller er fullvaksinert kan dere bestille dobbeltrom. Er man et par får man dobbeltseng. Er man venner vil sengene være adskilt av en skillevegg / plate som står mellom sengene, og sikrer at man får hvert sitt hyggelige private område.

Noen av dobbeltrommene har også hems hvor det er mulig å sove for den som ønsker sin egen loftskrok- (stigen er bratt) Dobbeltrommet i Geitfjøset har en egen sofakrok. Be gjerne om rom med hems ved påmelding.

Vedfyrt badstue

Badstuen er varm kl 13.00 - 16.00 ankomstdagen og for de som ønsker det kan du starte yogaferien med å svette fra deg hverdagen. Annen hver dag fyrer vi opp i badstuen og det gir en fin motpart til vinteren utafor og myker opp ledd og muskler til yogaen.

Fjelltur og vinterlek

Venabygdsfjellet er en av Norges beste langrennsdestinasjoner, og består av ca. 140 km oppkjørte løyper. Løypenettet varierer i 800 til 1100 meters høyde. Løypekart fås utlevert ved ankomst. Det milelange løypenettet gjør at det er plass til mange skiløpere i alle aldre og nivåer. Jønnhalt ligger i utkanten av det store løypenettet på Venabygdsfjellet, skiløypa svinger innom tunet, så det er bare å spenne på seg skia. Det er også fint å gå på beina langs fjellveien inn til stedet. Stedet har truger og kjelker til utlån. Vi legger opp til to lengre felles turer, men det er selvsagt helt i orden å gå sin egen tur eller bli på Jønnhaltssetra med en god bok foran peisen.

Karmayoga

Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. Du vil utføre oppgaver som å rengjøre yogarommet, ta oppvasken, kutte grønnsaker til måltider, fyre badstuen og annet. I yogaen kalles dette karmayoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet skaper en fin balanse til det å vende oppmerksomheten inn i yoga og meditasjon.

Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen , men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver senere på dagen. Karmayogaen organiseres på begynnelsen av uka slik at du har oversikt over dine oppgaver på forhånd.

En daglig rytme

07.30 - 09.00 Klassisk fysisk morgen yoga, pusteøvelser og konsentrasjon/meditasjon
09.00 - 10.00 Frokost, lage matpakke og fylle termos
10.00 - 11.00 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00-16.30 Fritid, skiturer, badstue
16.30 - 18.00 Klassisk rolig ettermiddagsyoga, pusteøvelser, meditasjon og avspenning.
18.15 - 19.00 Middag
19.15 - ca 20.15 Kveldsprogram med kirtan-mantrasang og samtale to av kveldene

 

Din yogalærer - Ingrid

 

Ingrid Solholm har 3 1/2 års utdannelse fra Yogalærerskolen i Norge med tilleggs utdannelse yoga for gravide.

Hun har undervist i yoga og meditasjon siden 2010. Hun driver Storgata Yoga i Oslo sammen med kollega Anne Karin Hofseth.

Hun har bakgrunn fra fysisk teater og behandler også i Shiatsu.

 

Din matmor - Shanti

Shanti betyr fred og er Ruth Irene Ussbergs yoganavn.

Hun er utdannet yoga og meditasjonslærer ved  Yggdrasil Yogaskole, en 3-årig utdannelsen (670 timer) , i tillegg har hun et års tilleggsutdannelse ved samme skole (223 timer). Hun har siden 2019 undervist klasser ved Yggdrasil Yogaskole.

Shanti studerer medisin grunnfag og yogafilosofi ved Akademiet for Indisk Filosofi.

 

Yogisk mat med påskeinspirasjon

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert med inspirasjon fra påsketradisjonene. Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det, og vi tilrettelegger for allergi og matintoleranse, bare gi oss beskjed ved påmelding.

Vi serverer “verdens beste grøt” til frokost hver dag og setter frem forskjellig til å lage matpakke. Vi har saftig lokalbakt brød fra Hev Ringebu. Husk termos til å fylle med varm drikke eller suppe til lunsj.

Du vil disse dagene få inspirasjon til hvordan du kan lage mer grønn og yogisk mat hjemme. Har du en karmayogaøkt på kjøkkenet er du med å tilberede maten i fellesskap etter oppskrifter som er enkle og følge og med godt smittevern. Alle oppskrifter blir tilsendt etter kurset.

Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien. Vi skal også hygge oss med påskeinspirert mat.

Digital detox

Disse dagene har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du disse dagene er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerens telefon, eller mail.

Ankomst

Jønnhalt ligger på Venabygsfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo og Trondheim er det 3,5 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4 timer.  Kos dere med turen, beregn god tid og gode vinterdekk. Ta gjerne en pause på HEV Ringebu med deilig bakst før dere legger høydemetrene unna siste biten.

Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Koronatiltak:

  • vi garanterer alle penger igjen om kurset blir avlyst pga korona

  • vi har kun 14 plasser på kurset

  • vi har vår egen matmor som sikrer nydelig mat og gode koronarutiner på kjøkkenet

  • ekstra fokus på renhold og hygiene

  • dersom du velger dobbeltrom må du være fullvaksinert/ beskyttet, eller dele rom med en som fra før er din nærkontakt eller familie

  • dersom du har symptomer på forkjølelse/covid-19 rett før kurset må du ta en PCR-hurtigtest og vente med å komme inntil negativt testsvar foreligger

Investering

11.200,- i enkeltrom, og 8.200- i dobbeltrom
Du betaler 2.000,- kr i depositum ved påmelding. Resten deles i to fakturaer der du får en med forfall i februar på 5.000,- kr og restbeløpet faktureres i mars.

Depositumet tilbakebetales ikke ved avmelding

Tidlig-ute fordel

Alle som melder seg på før 15.desember får en yogisk overraskelse med gode produkter som støtter og inspirerer din yogapraksis til en verdi av 500,-kr.

Inkludert i prisen

  • all yogaundervisning (totalt 20 timer)

  • overnatting på Jønnhalt Gjestester, 5 netter

  • vedfyrt badstue (vi fyrer opp ca annen hver dag)

  • vegetarisk mat laget fra hjertet

  • digitalt hefte med yogisk mat og inspirasjon til mer grønt i hverdagen

Velkommen til en fin yogaferie!

Tidligere arrangement: 27. februar
Luksusferie Sol og Yoga på Gran Canaria
Senere arrangement: 17. juli
Stille yogaretreat på fjellet - sommer 2022